Остановись, Земля!

Закрасил инеем мороз
    в асфальте трещинки.
Позёмкой лёгкою снежок
     на землю лёг.
Мне встреча не была
     судьбой обещана.
Желанье загадать
     – мой вышел срок…

Но впереди,
     с походкою спортивною,
Прохожий… 
     Как похож он на тебя!
Забытого…
   Желанного…
      Любимого…
Ускорил шаг… 
     Остановись, Земля!

********************
Дотягнутися
Крізь морозне мереживне скло...
Так давно
У моєму житті твоїх слів не було...
Ти не мерзнеш, коханий
Без серця мого тепла?
Біла віхола
Пів-Землі замела...
Та лиш звістку жадану
Принесуть мені
Чарівниці сну,
Я зумію, коханий,
Зиму цю
Повернуть на весну...


Рецензии