Гармун

ХАМЗА АЛСЛАНОВ

Гармун

Эй, гармун, гармун!
Кемнэрне син жырлатмадын;
Кемнэрне инрэп елатмадын
Бик куплэрне тоннен уртасында
Тэмле йокыдан уятмадын.

Сина ияреп гаярь ир затлары
Дингез кичте, утка керделэр;
Улем тушэгендэ ятучылар
Сине ишетеп терелделэр,
Купме кызыл туйлар, бэйрэм, йола...

Берсе смннэн башка утмэде;
Синен тавышына гашыйк кошлар
жылы якка козен китмэде.
Синен белэн юллар кыска була,
Жинел кичерелэ габызы,
Озын сэфэр вакытында юлда
Алмаштырасын син азанны.

Яшэ гармун!
Уйна гармун!
Гармунчынын кулы талганчы;
Тынлыйк сине,
Кунел монда йозсен
Сонгы сулышларны алганчы.


Рецензии