Паспорт

ПАСПОРТ

Кулым белэн алдым паспортымне,
Имза куйдым шуны дореслэп,
Тыгып куйдым пиджак кесэсенэ
Гомер буе йордем "остерэп".
 

Кемнегемне белер очен бик еш
Паспортымны сорап алдылар;
Рэсми кэгазьлэрне тутырганда
Остэллэргэ  ачын салдылар.

Мин узем дэ паспортымны кургэч
Исэн икэнемэ ышанам;
Гомер  уткэн, паспорт тос ташлаган,
Икебез дэ инде таушалган.

Тиздэн киллер бер, паспортымны
Илтеп тапшырырлар туганнар…
Чык тамычысы богэр имэннэрне,
Кутэрелэ алмас томаннар.

Паспортымны ялмар ут теллэре,
Жаным табар яна хужасын.
Ул кем булыр?
Ана бер телэгем:
Курмэсэче тормыш нужасын.


Рецензии