Эниемнен хатралы

ХАМЗА АРСЛАНОВ

Эниемнен хатралы


Эниемнен сакланмаган хатлары
Югалмады, юкка чыкмады;
Кунелемэ кучкэн ак сузлэре
Олы юлга эйдэп чыгарды.

Ялгыш адым ясасам, абысам
Жиллэр булын ингэ кагылды;
Якынлашсам упкын-чонгылларга
Гер булын аягыма тагылды.

Кулым урелсэ харам эйбергэ
Камчы булып сукты анарга;
Нэфес тартылса чит-ят хатынга
Намус булып керде арага.

Начарлыкка, ячанга эйдэс;
Елан булып чакты кунелне;
Начар суз эйтсэм, усал сугенсэм
Кайчы булып кисте телемне.

Рэнжетсэм,  упкэлэтсэм берэуне
Тонге йокылардан калдырды;
Фэрештэлэр булып угетлэде,
эйткэн сузлэремне алдырды.

Кайда да янэшэмдэ атлады
эниемнен сакланмаган хатлары,
Пышылдады алар колагыма
Булмасын тормышын хаталы.


Рецензии
Приветствую новое лицо на этом сайте.
А сам разве не пишешь?
Пока молодой, засеивай свой огород...
Что-нибудь да вырастет.
Павел.

Pluton   10.01.2014 20:53     Заявить о нарушении
Рецки пиши всем подряд, тогда они из "чувства долга" начнут отвечать.
А то тут народ всегда спешащий.
Павел.

Pluton   10.01.2014 20:54   Заявить о нарушении
Спасибо большое за отзыв.
Тимур.

Тимур Хамзин   15.01.2014 07:52   Заявить о нарушении