Парадокс життя

Здається, що життя - безмежний шлях,
Й перед тобою тисячі доріг,
Але у тому й парадокс життя:
Майбутнє - вік, минуле - одна мить.

Сьогодні повен сил, і вчора був,
А завтра невідомо як все обернеться.
Не бачив істини, не знав, не чув...
Дні марнував, а час не повернеться!

Здавалося, що встигнеш плани всі
Раціонально реалізувати,
Але раптовість - наш двигун в житті,
І Ліна права - треба поспішати*!

Але повільно, щоб не насмішити
Господа Бога планами своїми.
Для нього ми усі, мов діти,
Дурні створіння з цілями дурними.

*Мається на увазі вірш Ліни Костенко "Життя іде, і все без коректур".

15.12.2013р.


Рецензии