Чужая земля

Зарисовка к роману "Львовская сага"

Я син далеких берегів,
Я там отримав душу.
Із рук неназваних батьків,
Отримав, й дбати мушу.
Я бачив сотні кораблів,
Що йшли в далеку сушу.
Але на твiй, і поготів,
Ступить не зможу-душить...

Він чимось гне мiй дужий дух,
Міцну ламає долю,
Дзижчить стіною білих мух,
І йде в душі луною.
Ти крижана, але в тобі
Знаходжу я відраду...
Мені б на інші кораблі,
А я на твiй, так радо...

І щось ламається в мені,
І рве мене на шмаття,
Навколо світ мiй у вогні,
А у душі - багаття...
Пішов з тобою би, та ні!
Нема мені дороги-
Ти Чужина, і на тобі
Не знають шляху ноги...

9.01.14 23:05


Рецензии