Ике кавем

Хэмзэ Арсланов

Сонгы сулышларны алганчы…

Ике кавем

Кояш  чыгышына багам да мин
Хыялымда артка чигенэм:
Шул тарафтан бит ерак бабам
Мин яшэгэн якка коченгэн.
«Болгар» жирлэренэ барган саен,
Элзим эбиемнен эзлэрен;
Ерак калган еллар ингэ кага,
Кылган чага балтыр, тезлэрем.
Шушы жирдэ ике кочле кавем
Ике болыт кебек очрашкан;
Кылыч белэн, кычыл яшен актан,
Э сонныннан алар кочышкан.

Примечаие: некоторые буквы татарского алфавита не пропечатываются в этом тексте, поэтому мы вынуждены их заменять аналогичными русскими буквами.
Если кто-то умеет работать с "еналифом", просим поделиться...


Рецензии