конкурс им. Шевченка

Джонсон, що колись був Президентом,
Та, доречі, Президентом США,
Так сказав: "Тарас був більше, ніж поетом,
Він відстоював людські права".

Я скажу одразу-я з ним згодна,
Бо Шевченко, України син,
Він вважав: "Якщо ти є голодна-
Не вмирай, а краще поїси!

І працюй на себе, не на пана!
І дитя народжуй ти для себе!"
Бо болить в нього за людство рана,
Знає він, як жить під панським небом.

"Бо права ти маєш! Ти-людина!
Ще озветься моє слово вами!
Хай підніметься зі мною Україна!
Будем сами панувати над панами!"

Кожен з нас на волю має право.
І пройшовши безліч тих пригод,
Можемо сказати: ми-Держава!
Ми є Нація. Ми є Народ.

У завершенні я хочу вам сказати,
Що поетом неможливо стати,
А поетом треба народиться.
їм був Шевченко, їм і залишиться!


Рецензии