***

ЛІКАР

До лікаря звернулась бабця:
«Допоможи мені, дитино.
Не можу я надіти капця –
так дістає мене коліно».

Уважно лікар вислухав її,
Оглянув, якось неактивно.
Зробивши вивод: «Ви ж старі.
Зітерлась кістка докорінно».
– Зарадити не можу я нічим.
Хіба що допоможе сало.
– Ой синку! Мазала усим!
І салом теж – не помогало.
Він на хабар їй натякав,
Та бабця досвіду не мала.
І ліки він якісь би дав -
Та не було шматочка сала.

Почухавши потилицю, мовчить.
Подумав, ковиряясь  в носі.
– Ви, бабцю, як на духу скажіть –
Узимку бігали ви босі?

– Аякже! Все було в житті.
Й ходити не було у чому.
Діагноз: застуджені кістки!
Тепер не жалійтесь, ідіть додому!


Рецензии