Капитан

Гвардий майор Казимагомедоваз

Аял чIавуз са экв такур вилериз,
Хажалатар кIватI жез, фенай гьуьлериз.
ГьакI ятIани вун цIилинал кьуьлериз,
Аквадай чаз пагьливан яз, капитан.

Бедбахтвал чи атай чIавуз Ватандал,
Вири вегьез гьазур хьанай душмандал.
А женгера цIаяр канав и чандал,
Машгьур хьанай къагьриман яз, капитан.

Душманар тарг ийиз яргъал рекьера,
Шадвилер тваз хьанай халкьдин рикIера.
Шумудра хер хьанайтIани женгера,
Къалурнай на вун кIубан яз, капитан.

Дяве давам хьана шумуд са йисан,
Вун гъалибвал гваз хтана чаз масан.
Уьмуьрдани къалурна кун лап хъсан,
Тербиячи са хизан яз, капитан.

Заз бахт хьана квехъ галаз сад кIвалахдай.
Вун аялриз чирвилер гуз алахъда.
ХьаначтIани жегьил вахтар дамахдай,
Аквазва вун чаз хъсан яз, капитан.


Рецензии