ЦIийиз гъайи булахдиз

И мукьвара зизикви Мурад Кемерова, вичин такьатралди, хуьруьн жемятди, саки 2 км яргъай, михьи цин булах гъана. Хуьруьн кьулал, вирида яд къачудай булах патал, акур касдин темягь фидайвал, ягъай гъванерикай устIаррив гуьрчег шикилдиз гъана, хъсан имарат эцигиз туна.
И хъсан ва баркаллу кар шадвилин къайдада къейд авун патал, кьиле Суле-Стальский муниципальный райондин кьил Нариман Шамсудинович Абдулмуталибов, райондин актив галаз, булах ачухна, ам арадал гъайи Мурадан бубадиз, ихьтин кьегьел хва тербияламишунай чухсагъул лагьана. Анал рахай юлдашри и кьегьел хциз чухсагъул лагьана, за анал и шиирдин цIарар лагьайдалай гуьгъуьниз еке шадвилер авунай.

ЦIийи-цIийи дараматар,
ЦIийи-цIийи кIвалахар;
ЦIийи-цIийи имаратар,
ЦIийи-цIийи булахар.

Зизик хуьруьз  булах хьана,
Кьиле аваз Мурадин!
Ажеб хъсан  кIвалах хьана,
Мишреб КIварчагъ дередин.

Чи эллерин гьар цIийи югъ,
Физва цIийвилихъди!
Хайи халкьдиз ийиз къуллугъ,
Камар къачу виликди!


Рецензии