Сагърай Керимов

Лезги миллетдин дамахни даях,
Шарвили ухшар хваяр ава чахъ.
Камалдиз дерин, гьуьрметдиз къучагъ,
Сагърай Керимов Сулейман стха!

Хиве кьур кIвалах акъуддай кьилиз,
Экв я ам акур халкьдин кьве вилиз.
Гьуьрмет ийизвай диде тир чилиз,
Сагърай Керимов Сулейман стха!

Шумудни садан туькIуьрай кIвалах,
Гьуьрметлувилин я Земзем булах.
Къадим тир лезги халкь галай къвалахъ,
Сагърай Керимов Сулейман стха!

Гъил ахъа касдиз пара хьуй девлет.
Куьн хьтинбурал уьзяй я миллет.
Баркаллу деде-бубадин велед,
Сагърай Керимов Сулейман стха!

Зун лезги шаир, Сажидин я тIвар,
Шииратдин сир чирзавай устIар.
Дуьньяда авай вафалу дустар,
Сагърай Керимов Сулейман стха!


Рецензии