Халичадин вилик

Дегишариз хьанач ви ранг цуькверин,
Я вахтунвай, йиге хьтин векъи тир.
Кваквар вегьез, цІарай тупІун рикІерин,
Гелер ама халичада рехи тир.

Ни халича – цуьк храна, чидач заз.
Амма сада яр паталди храна.
Я халича гьикІ храна, чидач заз.
Бегьер амаз, вич тар хьтин кьурана.

Нурар гузвай яру, цІару гъалара,
Белки ада вичин сирер тунватІа?
Ярдихъ галаз рахун патал рангара,
Ширин мезни рикІин хиял тунватІа?

Ам – инсандин тегьерда заз килигиз,
Цлакай зав рахазвай хьиз аквазва.
Гьар акурла, гаф-гафунихъ гилигиз,
ЧІал чиз кІандай, ярдив хьтин рахадай!


Рецензии