Пусто

Отак прірвисто пусто, як в рівнинах,
Що поросли камінням й бур'яном,
В моєму тілі духу зовсім густо
Й душа в прикуску із гірким вином.

Щосили вітер рушачи палючу
Пустинну тишу що зніта,
Думки навсібіч котить й котить,
А пустоші краю-кінця нема.

Вони розбиті, як хатина,
Покинута навіки й поколінь
У ній не буде, й по цеглині
Її вже не зібрать до купи ні.

Та є посеред прерії світюче
Тальне криштальне джерело.
І кожен хай, і всяк охочий
Нехай там п'є, щоб смерті не було.

Коли на заході зірветься сонце
І гори полетять як кленові листки,
Мій ум хай воскресять боги пророчі,
Я хочу оживить що не жило віки.


Рецензии