Вселенная детства Вселена на детството

ВСЕЛЕННАЯ ДЕТСТВА

Колыбельная

На маленькой Вселенной, на крохотной поляне,
Все сонные игрушки сегодня собрались,
Что рассказать все сказки моей дочурке Тане,
Вьюнки, ромашки, розы в веночки заплелись.
Запели тонко звёзды и бабочки слетелись,
И мишка косолапый шагает в тихий сон,
 И куколки – подружки в наряды разоделись,
И беленькие птички со всех, со всех сторон.
Скрипит паркет устало, кроватка подпевает,
Подушка пуховая мурлычет, словно кот.
Луна на небе, звёзды, и гладь озёр сияет,
И лодочка, как сказка, по глади вод плывёт…

ВЕРА ПОЛОВИНКО


ВСЕЛЕНА НА ДЕТСТВОТО
Приспивна песничка
Поетичен превод от руски език: Генка Богданова
http://www.stihi.ru/2014/01/03/1370

На малката вселена, на мъничка поляна,
всичките сънни играчки днеска са събрани.
Разказват приказки на дъщеричката ми Таня
Венчета й  сплитат, маргаритки, рози, лиани.

Запяха й звездите, пеперуди долетяха.
И  тромавият Мишка пристъпва тежко в този  сън,
и кукличките – дружки   там в  пременени бяха,
и птичките  белокрили долитнаха от  вън.

Паркетът скърца морно,  креватчето припява
Мърка като котето възглавничка пухкава.
Луната, звездите, езерото засияват,
лодчица като приказка по водата плува.


Международный конкурс Болгария 2014
Ольга Мальцева-Арзиани
МЕЖДУНАРОДНЫЕ КОНКУРСЫ ДЛЯ РУССКОЯЗЫЧНЫХ ПОЭТОВ
http://www.stihi.ru/2013/03/17/5943


МЕЖДУНАРОДНЫЙ КОНКУРС БОЛГАРИЯ 2014
(для болгарских поэтов)


Рецензии