Комерсанти

Торгові ж ви гіганти,
У вас вся ринку суть,
На ринок комерсанти
Ще до світанку йдуть.
Не в карти кожен грає,
Та йде їм завжди масть,
Що він за цент купляє,
За долара продасть.
Якусь діряву лійку
Хтось з них удома мав,
Купивши за копійку,
За гривню аж продав.
І кожен грошей хоче,
В очах ну справжній жар,
Кишені всім лоскоче
Відсотковий навар.
Луна котилась гаєм,
Не чути птахів спів,
А серце умліває
Від крику продавців.
Умій вертітись, брате,
Як хочеш добре жить,
Щоб грошей назбирати,
Всім треба всіх дурить.
Та у житті ринковім
Себе ти не втопи,
Для наших душ окови
За безцінь не купи.
Хоч важко, та змирися,
Копійки й гривні май,
Та в грошах не втопися
І серце не продай!


Рецензии