Самотнiм бути справа не з легких

Самотнім бути справа не з легких…
І ті, що кажуть вибір це слабких
Насправді нічого не розуміють
Самотнім бути справа не з легких…

Це стан оточення людини,
Це стан її самотньої душі.
ЇЇ так важко викласти у вірші.

Один ти можеш бути.
Навіки в змозі ти забутись,
Не пам’ятати, як колись..
Ти мав людей, з ким посміхались,
Раділи, вірили та іноді сварились.
Тепер вони… а де вони?
Вони всі зникли, а то і подівались.

Самотнім бути справа не з легких…
Мізерна кількість обере цей шлях.
Останні ж, будуть і надалі жити в кайданах.
Самотнім бути… справа не з легких.

З тих самих пір стаєш самотнім,
Коли все починаєш розуміти.
Вся істина, вона то на шляху зворотнім.
А це, той самий досвід, його бо не купити.

Самотність – це не слабкість духу.
Не багатьом це можна дійсно зрозуміти.
Не кожен в змозі до такого руху.
Який з роками ти почнеш любити.

В житті ти можеш покладатись
По справжньому, тільки бо на себе.
А на близьких, та що там на близьких…
На рідних навіть іноді не можна сподіватись.

А вірити? Про віру, як тут не згадати.
Кому ми в змозі справді довіряти?
В такому то чарівному житті.
Довіритись ми можемо лише собі…

Надія, гарне слово є,
А ще гарнішим вислів є:
«Надія помира останньою»
Вона завжди є бажаною

На люд надіятись не треба,
Він того не вартий.
На обіцянки, дії від людей.
На все це теж надіятись не треба.

Надіятися краще вже на себе.
Тоді бо більш реально щось отримати,
Бо обіцянки частіше люд той радий забувати.
І краще, коли йому про це ніхто й не нагадуватиме.

А що у наш із вами дивовижний час…
Кому бо можна серце відімкнути на раз?
Кого по справжньому ми в змозі покохати?
Щоб потім не було трагедії та примітивної зради…

Нікого, нема таких. Вони вже зникли
Або десь в піжмурках своїх пониклих.
Кохання – це справа не з легких.
Не кожен може скарб цей цінувати.
Складається він з часточок малих.
Зникає він так швидко від образ
Бо люд такий і він на все в житті гаразд.

Отож бо після такого роз тлумачення
Залишилось для вас одне єдине речення.
В житті ви вибирайте шлях з людьми такими
З точністю до одного, як ви самі,
Щоб негаразди всі разом пройти і на віка не знати,
Що це таке, коли ви все життя на самоті.

січень 2014 р.


Рецензии