Зiмовыя матывы

    У пасцель паклалі,                Дзяўчына ці жанчына!
    Песцілі цела                Хто ёсць прыгажэй?
    Коўдры пуховыя,                Хіба што Снягурка,
    А за акном спявалі                Дык і на ёй   
    Мяцеліцы зімовыя                Не горская бурка,
    На адной ноце                А рускае ўбранне.
    Па сваёй ахвоце:                Прывітанне,Расія,
    Ё-ё-ё-ёй!                Прывітанне!
    Беражыся, чужы і свой.                Пойдзем у карагод
    Надзену хусціну-                Навагодні і купальскі.
    Белую сняжыну.                Весяліся, народ,
    Ухутаю спіну                У далоні пляскай.
    У футра ў крапіну                Ідзе Новы Год
    У тыгровым раскрасе.                Вуліцай наскай.
    Абвяжуся паясам,                Добры народ
    надзену валёнкі                Шмат працаваў.
   Казачнай Алёнкі                На чатырнаццаты год
   І пайду па снезе крочыць,                Конік заіржаў.
   Цьфу, каб не сурочыць!
 
               


Рецензии