Пара хьана заз

Къекъуьн галачир рекьер жедани?
Гуж тагай чIавуз гьекьер жедани?
Далдам галачир мехъер жедани?
Лугьуай ванер пара хьана заз.

Азаб галачир уьмуьр жедани?
ЦIа кун тийидай куьмуьр жедани?
Цурувал квачир хемир жедани?
Гайи суалрин хара хьана заз.

Хъсанвал ийиз авуртIа алахъ,
Гьадалай авач намуслу кIвалах.
Гьар са сивикай виртIедин булах
Хьайи вахтунда, чара хьана заз.

ХъуьтIер галачир мекьер жедани?
Рагъ авачирла векьер жедани?
Хва, руш авачиз мехъер жедани?
Шадвал ийидай ара хьана заз.

Квез я суалар жаваб авачир?
Квез я хъсанвал суваб авачир?
ТIал кьисмет тахьуй запаб авачир,
Азарар гуьнуькъара хьана заз.

Сажидин шаир, чIаларин гъиляй,
Мажал авач ваз, ажалдин хъиляй.
Ялиз уьмуьрдин эхирдин кьиляй,
Илгьамдин мурцар хура хьана заз.


Рецензии