Петрикiвка

ПЕТРИКІВКА

Петриківка – калинова гілка
На калині святої землі.
Дивний розпис – джерела чарівні,
Кольори – ніби спів солов’їв.

Наче Вирій з Буяну подався,
Щоби казку принести в наш Край;
Щоб потішити око і серце,
В душі спраглі вдихнути розмай.

Ті майстри, що дарують нам літо:
Квіти, зорі, зозуль, павичів…
Їхні руки, мов сонячне жито,
З тих незнаних блаженних ланів.

Чую Петрика теплу промову:
«Петриківко – родино моя!..
Гарно діло робити по Слову.
Вами, браття, пишаюся я.

Є Творець нескінченного ладу.
Є в цім світі одвічна краса.
Хай же правда вам буде в пораду,
Свідком правим – самі Небеса!..»

(З книги "Крилатий Вовк")


Рецензии