Коледен гост

В дългата Коледна нощ
носи се дъх на тамян.
Вплетен сред хвойна и хвощ,
свети имел разпилян.

Падат снежинки безброй -
цяла плеяда мечти.
Вкъщи, с искрици на рой
гледаш жарта как бумти.

Скрит сред домашен уют
пиеш горещия пунш.
Бяга от снежния студ
дядото чакан без шум.

Седем елена с криле
теглят го в тромав раван.
Хайде у нас крем-брюле
да си похапнеш засмян,

старче, че с толкоз писма
сигурно си уморен.
Чувствай се ти у дома
свой, чак до другия ден.


Рецензии