Стари стихчета

                чета... и се чудя
аз ли съм ги писал - и кога?
Вятърът на времето
отнесъл ми е паметта.
Защо пожали ми тогава любовта?

На вратата някой чука.
Ти ли си това? Или Гостенката
проверява още ли съм тука.
Не, тя не чука... отварям...
Раздавачът носи сметка за вода...


На Олеся

---

Илюстрация: The Photography of Wingate Paine (1915 - 1987)

Цит.: 


Рецензии