Босонiж по рiллю...

 
Я жодної краплини не проллю
Життя напою дощової днини,
Хоч босоніж ступаю по ріллю,
Засіяної болем України.

Як пелюстки черешневих садів
Весною щедро прикрашають віти,
Так  згадкою я прагну про дідів
Примусити серця дітей боліти:

Зігріють душу на коротку мить
Дороги ті, що пращури здолали.
Нехай в нащадках радісно дзвенить 
Лише любов, а не бажання слави.

Нехай їм гори стануть “по плечу”
І підкориться норовлива доля,
Я пам‘яттю за ними полечу,
Щоб не забули батьківського поля.   

Насіння вітер може віднести
В чужі краї, і теплі, і багаті,
Та  птахом перелітним хоч листи
Нехай засяють у старенькій хаті.


Рецензии