Вiд слiв Божих бiль стиха

             "Але ти будь пильний у всьому,
             терпи лихо, виконуй працю бла-
             говісника, сповняй свою службу"-
                Укр. Біблія, 2 Тимотея 4:5.


У душі сьогодні зимно... -
Не від того, що зима!
Й в серці біль така невтримна,
Що й пігулка не зніма!

Почуття бурхливі в ньому
Від образливих тих слів...
Перенесла б легше втому
Я від праці усіх днів!

Треба вмерти моїй плоті,
Відцуратись від гріха -
Не піддатися скорботі!
Від слів Божих* біль стиха.
               22.12.2013

*"Мій сину, прислухуйся до моїх слів,
до речей моїх ухо своє нахили!
Нехай не відійдуть вони від очей твоїх,
бережи їх в середині серця свого!
Бо життя вони тим, хто їх знайде, а для
тіла усього його лікування.
Над усе, що лише стережеться, серце своє
стережи, бо з нього походить життя" -
   Укр. Біблія, Приповісті 4:20-23.


Рецензии