його аромат..

Він пахне, мов листя пянке і осіннє,
Немов перший сніг, що розтав на губах..
Він наче вода, що згубила каміння
Мов чисте повітря зблукале в лісах…

Він пахне, мов зорі, серпневі, небесні
Мов зоряний пил і мов космосу даль..
в нім запах дитинства, стежин перехресних
Чаруючий подих загадки й вуаль…

В нім зібрані квіти і трави з Купала,
що дикістю манять й чарують лиш зір..
В нім тайна тих місць, де нога не ступала
він здатний на все. Неприборканий звір…

в нім суміш думок переплетених в дію,
в нім схована я. там частинка мене…
в нім щастя все те ж, чим я також радію
в нім щось особливе і щось вогняне…

він пахне…. А як не збагну ще і досі
повсюди я чую його аромат…
той дотик і руки вплітаються в коси,
той шахматний бій і поставлений пат…


Рецензии