зробити крок

Як важко нам зробити крок
І ще, і ще крок, а побігти?
Пробігтись шляхом до зірок
І впасти не розбившись в крихти…

Як важко нам зробить лиш крок,
І при падінні підійматись…
Не зваживши на ран дірок
Летіти й з болем обірватись…

Який ж важкий наступний крок,
Як ж важко знов його зробити…
Ти йдеш й засвоюєш урок,
Чого нам варто не робити…

О як боюсь зробить той крок,
Що зміни тягне за собою…
У перевтіленні струмок
Він є і стане він рікою…

Буваєш, не бажа ступить,
Хай все зупинеться, як добре…
Та крок цей й є летюча мить
І жалить він болючіш кобри…

Буває, зробиш крок вперед,
А ти на місці наче знову…
Ти знову йдеш й мільйони кред
Собі придумав з кроків нових…

Буває знову крок і крок,
А ти н біговій доріжці…
В житті ти сам собі пророк
І вчишся на своїй підніжці…


Рецензии