Дiду...

Я знову прийду мовчки на діда могилу
Видчувши як він біля мене стоїть
На могилу йому ложу тихо я квіти
І задумаюсь я про життя на мить

Як швидко тече повз мене життя
Та воно все одно не буде спокійне
Не важливе майбутнє що сховали від нас
Важливо минуле нашої країни

Невгамоне тіло та спокіна душа
Цвіте та живе на квітучій Вкраїні
Не бачу майбутнє але є в нас минуле
І пам'ятати повинні і будемо й нині

Пісок часу закрив від нас ті моменти
Коли наші діди за нашу землю вмирали
За красиву сильну квітучу країну
Вони вірили в це і вони все це знали

Ми забули якою важкою була
Ця квривава дорога до перемоги
Як пращури вірили в нашу країну
Кожен раз встававши знову на ноги

Не був важким меч того козака
Що бив ляха в останім смертельнім бою
Не зрадив Хмельницький цієї землі
Що назвав назавжди Батьківщиной своєю

Не впав той кріпак що землю орав
Щоб виросли свободні діти на ній
Встояли всі ті хто бачить хотів
Україну що пройшла скрізь весь цей біль

Не здригнулась рука тієї людини
Що писала про Вкраїну вірші та поеми
Бачучи вільним свій рідний край
Уявлюучи лелекою в чистому небі

Хто мав в важкий час по десять дітей
Коли завітав злий до нас голод
Хто доказав що виковував нас
Непокірності витримки мужньості молот

Хто не пускав до останього на землю
Ні фашистів і ні радянську владу
Чиї думки летіли далеко у вирій
Хто заслуговує на нашу повагу

Хто об'єднав цю велику країну
Зібравши її майже по крупицях
Хто віддав останню краплинку
З посмішкою в душі та на обличчах

Ті хто все це колись вже пережив
Кріпатство голод тиранів і війни
Хто поєднав нас разом усіх
Щоб жили вільно і щасливо ми віки

І древо століть почуло благаня
Що ми стільки років страждали терпіли
І дало нам єлиний наш шанс
Збудувати нову велику країну
 
І ось ми зібрали народа душі
Усі маленькі крупиці та частини
І день цей зветься на честь еднання
Цей день - Соборність України

Я тихо прийду мовчки на діда могилу
Видчувши як він біля мене стоїть
Впаде на землю одна лишь сльоза
Діду ми змогли це зробить

Ильин Евгений 22.12.2013


Рецензии