Святвечiрня молитва

В Святвечір відкриті усі небеса,
Молитва сьогодні творить чудеса,
В Святвечір пряма у молитви дорога -
Від серця і уст - аж до самого Бога!

Я нині турботи усі відложу
Й молитву сердечну Творцю прокажу -
Молитву за рідних, хто серцем зігрів,
За друзів усіх і усіх ворогів:

- Помилуй нас, Спасе, спаси і прости,
Провини й гріхи нам усі відпусти,
Навчи нас любити, навчи нас прощати,
Любові Твоєї достойними стати.

Дай долі щасливої, Господи, дітям,
Здоров’я дай всім, а батькам - довголіття,
Дай миру землі, урожаю дай ниві,
Хай нас обминають події жахливі.

Дай мудрості й совісті владним мужам,
Терпіння й душевного спокою - нам.
Ти нас від тюрми і суми вбережи
Й уникнути смертних гріхів поможи.

Навчи з ворогами нам всім примиритись
І каятись щиро, і щиро молитись,
Навчи милосердю і благим ділам,
Щоб в Царство небесне потрапить всім нам!


Рецензии