Ний се целим

                твърде високо.
Затова не ни пука от нищо, дори
от Божий закони.

Нама по-пряк път за ада, нали?


На една истинска маймуна


---

Бележка.

         Тук изразът "истинска маймуна" е използван в преносен смисъл и разбира се, няма нищо общо с истинските маймуни (Haplorrhini) - таксономичен подразред, който заедно с подразред "полумаймуни" (Strepsirrhini) образуват разред "примати" (Primates), за което най-искрено им се извиняваме, както и за илюстрацията, нямаща също така нищо общо с тях.

---

Илюстрация:

Цит.:  http://www.varbak.com/снимки/маймуна-снимки-очила


Рецензии