Белая Русь!

Моей Родине

(на белорусском языке)

Беларусь! СтарОнка рОдная!
Лепей за цябе не ведаю я краю.
Ты - Русь Белая, свабодная,
Над зямлей плывеш, нiбы святая.

Прыгажосць твою не вычарпаць,
Не згубiць нi чым яе. Нiколi!
Як прыемна чуць i цяжка вымавіць:
«Беларусь!». Аж сэрца сціснула да болi.

Як брыльянт на зорным небасхiле,
Свеціш ты нам зоркай пуцяводнай.
Раскідала нас жыцце па белым свеце,
А  душа  імкнецца ў край наш родны.

Я люблю твае ляса, палi i рэкi,
Вескi, гарада. Усю Беларусь.
Мы з табою назаўседы, мы навекі
Разам. Белая і светлая мне Русь!


Рецензии