Декември

Декември идва с дъх на портокали,
канелен мус и ягодово сладко.
Със твоите ръце ме нежно гали
и пише стих във моята тетрадка.

Декември идва коледен и мъдър,
в торбата носи обич изпълнима.
От нашия живот словата пъди,
били до вчера зло необяснимо.

Той месец е на хиляди усмивки,
на хиляди желания различни.
Декември идва с вкус на вино пивко,
на сънища реални ни обрича.

И щом почука светъл на вратата,
не го отпращай! Той е гост най-чакан.
Декември ще прогони самотата
със горски чай и чаша топло мляко.

На стола ще приседне с новината,
че някъде една жена жадува
годината със тебе да изпрати
и да те люби, само теб да люби...


Рецензии