Добрият мъж

Добрият мъж... Порядъчен и кротък.
Той ме очаква винаги на прага,
грижливо сгънал всичките посоки,
та с някоя от тях да не избягам.

Добрият мъж във вещици не вярва –
твърди, че те са приказна измама.
Да е практичен просто му е дарба:
вечеря, телевизор... друго няма.

Но вън, когато тъмното узрее,
той, Лошият, рисува барикади.
И хуквам аз, отново Дулсинея,
опасно лоша в късната си младост.

Да ме разпалва и да ме целува,
сърцето ми на огън да обърне!
Навярно през деня ще ме сънува,
навярно утре вечер ще се върне.

Да ме качи до себе си на коня,
да го изправи гордо и напето,
а след това напът да го подгони
през три земи и четири морета...

А ако ме излъже и забрави,
нали е лош и всичко му приляга,
ще се оправя... Да! Ще се оправя.
Добрият мъж е винаги на прага...


Рецензии