Аз кори фалак

Аз кори фалак шуру магал дар чах,он аст,
Хор гашт одамизод озораш гар замон аст.
Бар доди Худованди надорем шукре мо,
Чашми х,асуди мо кушода ин айён аст.
Имон талабу хон намозу Мусх,аф омуз,
Фардои растохез ч,авоб забони чон аст.
Фирефта ба найранги иблис машави ту,
Хом фикрию кам ак,лии мо андар он аст.
Бар ах,ди ёру дуст хиёнат магир пеша,
Мех,ру мух,аббат бас зи нур мудом рушон аст.
Бар куру кару гунг мазан таъна бех,уда,
фарди бо имонро бародари нишон аст.
Биштоб доим иззати волидайн намудан,
Сарчашмаи бахти х,аёт лутфи Рах,мон аст.
Аз макру кибру гурур х,амеша дур боши,
Хиёнату нафрат ба дил кори шайтон аст.
Бар духти мардум чашм,адабро намо х,адя,
Дони ки х,аё чарогфурузи ройгон аст.
Хислати наку,сухани нек омуз атфол,
Илму амалу кирдор аз тифли нишон аст.
Аз тавлид то маргат бо ёди Худо бош,
Баракати умед,Ч,амил кароми Он аст.
Афтодаи бархез дигар рох,ае пеш гир,
Сабур бош ки к,удрати Оллох ч,овидон аст.


Рецензии