Рулым хуэсакъын ***йщ

Гъуэгу зыхэкIыпIэм ситщ,
Плъыжьыр къоблэри сигъакIуэкъым,
ГъащIэм и IэфIыпIэр кIуащ,
Къэстхъам гьунэ иIэкъым!
Къызамытыжам насыпыр псори,
Адырейхэми ялъырес – зыгуэр,
Мэкьум тес хьэ пэрийижьу,
Сэ сыщытакъым – зэи!
Сыпсэу жэнэт сэзгьэлъэгъуахэм
ЗгъэкIуэдкъымэ я фIыщIэр,
СаIэтащ лъагэу нэхъыжьыфIхэм,
Зэрыспшынынури – сымыщIэ?
УридэкIуэынуIу сыхэтащ насыпым,
Иджы нэхъ мащIэу содыхьэшхыр,
Си деж къэсащи нэхъыжьыгъуэр?!
Iуащхьэмахуэ пэувыну
Сэ фIы куэд слъэгъуащ,
Абы къыщIэжа псынэу,
Си гур щIэкъабзэри аращ.
Удзыфэр къызэрыблэу,
Пысщэнущ гъащIэ гьуэгум,
Къуажэхэр зэзнэкIыу хьэблэ-хьэблэу,
СщIэркъым сыздэнэсынур?
Пашэу ущытыныр,
КъызэрымыкIуэу къэлэнышхуэщ,
Нэм щIэуэнущ сщIым, щыуагъэ,
Сакъыу сIыгъын ***йщ рулыр.


Рецензии