Д О Л Я

НЕВЕЛИКА РОСТОМ, Й БІЛОЛИЦЯ
В СИТЦЕВІЙ СОРОЧЦІ-ВИШИВАНЦІ
З КОРОМИСЛОМ, ЖВАВА МОЛОДИЦЯ
ДО КРИНИЦІ ЙШЛА ПО ВОДУ ВРАНЦІ.

НАХИЛИЛАСЬ ЖІНКА ДО КРИНИЦІ
ЗАДИВИЛАСЬ НА ЖІНОЧУ ВРОДУ,
ВІДІРВАЛОСЬ З ЖУРАВЛЯ ВІДЕРЦЕ,
З ВИСОТИ УПАЛО ПРЯМО В ВОДУ.

ПОРЯД ІЗ  КИНИЦЕЮ    В   ХАТИНІ
ПАРУБОК ВРОДЛИВИЙ  ПРОЖИВАВ,
ТИХИЙ ЗОЙК  ЇЇ  ПОЧУВШИ   НИНІ,
З  ДНА КРИНИЦІ,ВІН ВІДРО ДІСТАВ.

ДОПОМІГШИ  ЖІНЦІ НЕСТИ ВІДРА,
ВІН   ДІЗНАВСЯ  В НЕЇ, ЩО ВОНА,
РІК ТОМУ,ПОХОРОНИВШИ МАМУ,
У  ЦІМ  КРАЇ   ЗОСТАЛСЯ  ОДНА.

І З'ЄДНАВШИ ДВІ, В ОДНУ-ЄДИНУ,
ДОЛЮ ОДИНОКИХ ДВОХ СЕРДЕЦЬ,
І СТВОРИВ ГОСПОДЬ НОВУ РОДИНУ,
ОСЬ ОТАКИЙ - ВІРША ЦЬОГО КІНЕЦЬ.


Рецензии