А старая, гляджу, распагницила печ...

Васіль Азаронак

(Пераклад з рускай мовы на беларускую)
Арыгінал: http://www.stihi.ru/2013/12/10/10070 

"А старая, гляджу, распагніціла печ",
Ды паленамі дно аблажыла,
Качаргу абхапіла, нібыта той меч!
Страхаў, дымам вакол, напусціла.

З крыкам: "Я вас цяперака ў печ засаджу,
Вы сквірчыце, на вуглях капрызна,
Ну а потым я ворагам прах пакажу,
Хай смяюцца: эх, трэба ж, старызна!"

"Гэта баба, ліпучая, быццам смала",
Гаспадыня гурмы на Майдане,
Яна ў пекла і нас, маладых, адвяла...
Хто ж ёй воляй насупраць паўстане?


Рецензии
Шыкоўна! І арыгінал таксама.

Лаззаро   18.07.2014 06:10     Заявить о нарушении
Дзякуй, Лаззара, старалася перакладаць.

Ляксандра Зпад Барысава   21.07.2014 08:15   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.