Ai disparut... на румынском языке

 Ai disparut
 si gura
 nu mai pronunta,
 numele tau,
 Si ochii,
 nu mai vad
 nici chipul,
 si nici oglindirea,
 Si mainile ,
 nu mai ating,
 meandrul corpului
 topit de dor,
 De azi noaptea,-
 Nu ne va cuprinde,
 Si Luna,
 nu ne va saruta.
 A fost,
 Ai fost,
 Acum nimic 
 nu are rost.
 AI DISPARUT...
 Un strigat
 ce se naste,
 din tamplele
 strivite,
 Dispare-n
 nerostita intrebare
 a buzelor:
 DE CE ?
 ...............................................
 Dupa fereastra
 lua sfarsit
 copilaria...

 (Anton Barbu) a.2000


Рецензии