Afirm si constatez... на румынском язык

 CONSTATEZ... AM FOST SI NU MAI SUNT,
 SUNT VISUL PERFORAT DE-UN SFANT,
 SUNT UN PRIBEAG, LA MALUL VIETII ARUNCAT,
 IN AMINTIRI TE MAI SARUT,
 SI DOAR IN VIS TE MAI DEZBRAC.
 SUNT FORMA FARA CONTINUT- "MIRAJ FLUID",
 IN JUR DOAR URLATURI DE VANT.

 SUNT CONDAMNAT LA MOARTE PRIN IUBIRE,
 AZI, RATACIND DIFUZ PRIN AMINTIRI,
 EU NU MAI STIU CE SUNT,
 CALAU SAU OSANDIT,
 PRIN TIMPUL FARA TIMP,
 IN LIMITA FARA DE LIMITA,
 PE-ACEST PACATUIT PAMANT.

 O CONSTATARE SAU UN GAND,
 ERAM SI NU ERAM... ERAM SI NU ERAM...
 ERAM, CAND DOAR LA TINE MA GANDEAM,
 SI NU ERAM, ACOPERIT DE PLAPOMA UITARII,
 SI ARUNCAT COLEA, LA FUNDUL TACERII...
 SUFLETE DESPERECHEATE DE ERONARI STUPIDE,
 TRUPURI SPERIATE DE INDIFERENTA DIN CUVINTE.

 SE MISTUIE O ILUZIE-N SUBLIM,
 ATING CU OCHII UN INFINIT-N LACRIMI,
 EXPRESIA MISTERULUI CE CADE-N HAOS,
 AS VREA SA ZBOR. MISTERUL MA CHEAMA,
 SI NU LE PASA SFINTILOR DIN NAOS,
 IN OCHII MORTI AL LOR NICI O DOJANA...
 SI EU RASTIGNIT INTRE “DA” SI “NU”,
 SI EA...SOARTA, SAU TU-UCIGASA DE SENTIMENTE,
 TERIBILA CU-O UIMA DE ARGUMENTE,
 M-ARUNCA SA-MI TRAIESC DIN PLIN DESTINUL.

 SUNT CONDAMNAT LA MOARTE PRIN IUBIRE,
 SAU POATE PRIN TRADARE,
 SAU POATE PRIN...
 ATATEA POATE... DE-ATATEA ORI PRIN...
 CE SOARTA STRANIE, APROAPE DE DECLIN.

 SUNT CONDAMNAT LA MOARTE PRIN IUBIRE,
 SUNT CONDAMNAT...NU... NU...
 SUNT GRATIAT LA VIATA PRIN UITARE...
 AFIRM SI CONSTATEZ,
 MAI BINE MOARTE PRIN IUBIRE,
 DECAT UITAT... AL VIETII...
 INCATUSAT IN NE-AMINTIRE...

 (Anton Barbu) a.12.06.-14.06.2001


Рецензии