Коханий

Коханий, пали мене –
Твій нікотин
Напевне не зможе зрівнятись зі мною.
Коханий, люби мене –
Палко, один
Під звуки прибою, бджолиного рою,
І вранці росою
Мене окропи.

Коханий, вкривай мене –
Снігом у жар;
І я тебе вкрию теплом своїм взимку.
Коханий, цілуй мене –
Наче владар,
Притисни до стінки, немов анонімку
З нагих фотознімків –
Мене ти згуби.

Коханий, допий мене –
Спрагу втамуй;
На раз мене вистачить, далі – вирішуй.
Коханий, відкрий мене –
Враз відкоркуй –
Ще глибшу, мудрішу, думками чистішу
За вранішню тишу –
Мене освіти.

Коханий, врятуй мене –
Я у полоні
В’язких півпрозорих захопливих митей.
Коханий, позбав мене –
Склала долоні –
Від диких термітів, від n тисяч бітів,
Від дум вже забитих –
Мене огорни.

Коханий, приспи мене –
Страх в голові –
Закрий мене зливою, громом в провулку.
Коханий, цінуй мене –
Поки одні –
Нервові пігулки, проблемні шкатулки,
Тривожні цидулки
Стихають на дні.

Коханий, зноси мене –
Ніжну дівчину –
Зноси мої руки, і спину, і плечі.
Коханий, люби мене –
Вірну дружину –
Вже крила лелечі полинули в вечір,
І крики малечі –
Люби!


(12.06.2013)


Рецензии