Ридае вiтер, стогне за вiкном...

Ридає  вітер,  стогне  за вікном.
Судомливо  щемить  розкрите  серце.
Скажи,  коли  закінчиться цей  сон?
Полиш  мене,
                крижаний  подих  смертний!
Гримить  вночі  гроза  серед  зими.
У  спалахах дерев  чорніють  руки.
Чи  вимолять?  Чи  знайдем, Боже, ми
В  цю довгу  ніч
               до  тебе  путь  крізь  муки?
Омий  лице  холодним  цим дощем.
Поплач, душа,
              уже  ти повна вщерть.


Рецензии