Украина, мать родная

Україно,   рідна   мати,
Що  ти  наробила?
Чи  навчала  катувати,
Чи  кийками  била?

Бідність  зростає?
Створила  породу,
Що  худко  здирає
Шкіру  з  народу?

Кляті  магнати
Тебе  розділили.
І  де ті «гаранти».
Що  це  допустили?

Та  і  де  отой  народ,
Що  зкинув  кайдани?
Як  не  треба  на  город,
Вийде  на  майдани.

Україно,  чом  мовчиш?
Питання  невдалі?
Мо  дітей  своїх  навчиш,
Що  робити  далі?


Рецензии