зрадниця

я зрадила цій планеті:
вона, сповнена віри й наївної впевненості,
                перевернутого
                світобачення,
упала на мої плечі,
надала мені більшого значення

я зрадила твоєму всесвіту:
він, створений нашими мріями,
                із полями,
                пересоленими,
                пересіяними
був зшитий нитками з золота -
  два місяці тому
розпластався, як олово
знову

я зрадила їхнім принципам,
навиворітно відчувши холод,
навпаково затамувавши подих,
перекрутивши орфоепічні норми
                їхньої мови

вбивця чуттів на свободі!
якщо ви - за справедливість й порядок,
якщо вам набридло вмирати під ранок

не забувайте, винагорода шалена:
              за наявності болю
              стріляйте
              в мене


Рецензии