Тiнь

Заглядає в вікно твоя тінь,
Безнадію спили журні очі.
Мене держить в полоні чи лінь,
Чи образа. Я вийти не хочу.

До стіни прикували слова,
Що любити колись обіцяли.
Як полова вони - трин-трава…
З мого серця чуття виривали.

Прикипіла до шибки сльоза,
Прикипіло і серце тремтяче.
Де б узяти хоч крихітку зла,
Щоб тобі по заслузі віддячить.

Стукіт в шибку! І стогін сердець.
Ми по різні боки барикади.
Нашим зустрічам буде кінець.
В почуттях ми не знайдемо ради.

Важко тінь поповзла за село,
Там цигарка тремтливо згорала.
Щоб ілюзій між нас не було –
Я любов назавжди поховала…

2006


Рецензии