Шон Маклех - 28 Корабль-Листопад...

Корабель падолист
Шон Маклех
      «Saepius hanc speculam ascendas,
       licent unde videre,
       Colluvies hominum quicquid in orde gerit.
                Tuus Gregorius Sabbin*

Буває саме такий падолист,
Що залізним конкістадором
Відчуває холод меча епохи
Гарячими долонями дня.
Буває такий день,
Коли навіть потяги замовкають,
Коли байдуже дихаєш
Повітрям смерті –
Гірким як туман Клонмакнойса.
Біля Каменя Фейрі
Згадав короля
Діармайта мак Кербайлла,
Сорочку, що виткана з льону,
Вирощеного з однієї зернини,
Ель, зварений з ячменю,
Що виріс з однієї насінини.
Кожна книга вартує битви
Якщо вона справжня.**
На цьому кораблі,
Що зветься падолист,
Напну вітрила листяні
Кольору осінніх кленів***,
Попливу за гори хвиль
Шукати промінь світла,
Що падає з неба…

Примітки:

* - «Частіше підіймайся на цю вежу, звідки можна побачити, що роблять у світі людські покидьки. Твій Григорій Саббін.» – з листа Григорія Сковороди.

** - тільки не треба про це сперечатися зі святим Адомнаном у 561 році.

*** - таки напну…

...


Корабль Листопад
Шон Маклех

« Saepius hanc speculam ascendas ,
licent unde videre ,
Colluvies hominum quicquid in orde gerit .
Tuus Gregorius Sabbin *

... бывает. Именно!! Такой (листопад...
(что...) Железным. Конкистадором...!

... ощущается. Холод. Меча. Эпохи.
Горячими (ладонями...) Дня...

...

Бывает.
Такой... день. Когда...

... даже. ПоездА (замолкают...

Когда.

... безразлично. Дышать...!
(воздухом...) Смерти. Горьким...!!

(как туман...) Клонмакнойса...
... у. Камня. Фейри.

...

... тут. Вспоминал...
(короля...) Диармайта мак Кербайлла.

Рубашку его (сотканную...) Изо льна...
(выращенного!) Из... одного зёрнышка.

Эль... сваренный. Из ячменя!!
(выросшего!) Из...

... одного. Семени.

...

Книга... каждая (стоит...!!) Битвы!

... если. Она... настоящая. **

...

... и. На том корабле...
(называемом...!) Листопад...

Подниму...

... паруса! Лиственные...!! (цвета...!
Осенних... кленов *** .

... и. Поеду за гОры!! Волн...!

...

Искать...!!
Луч. Света...!

...

Что... падает. С неба...


========

Примечания:

* - «Чаще поднимайся на эту башню , откуда можно увидеть , что делают в мире человеческие отбросы . Твой Григорий Саббин . » - Из письма Григория Сковороды .

** - Только не надо об этом спорить со святым Адомнаном в 561 году.

*** - Таки НАПНУ ..."Напну вітрило" - подниму парус.


Рецензии
И о чём вы только не думаете?
О многом...
Разносторонняя леди? - очень разносторонняя))
Ростислав.

Феодор   26.11.2013 02:12     Заявить о нарушении