Воздух пасмурный...

Воздух пасмурный влажен и гулок;
Misty air is still, hollow and dank is;

Хорошо и не страшно в лесу.
In the forest I’m well and not gone.

Легкий крест одиноких прогулок
A cross run of the desolate airings

Я покорно опять понесу.
Will I humbly again carry on.

И опять к равнодушной отчизне
And again to indifferent homeland

Дикой уткой взовьется упрек,--
Like a wild duck  my censure shall soar

Я участвую в сумрачной жизни,
I am long in the twilight of life stand

Где один к одному одинок!
Where am I one to one just alone!

Выстрел грянул. Над озером сонным
Shot’s rang out. Over lake that’s affected             

Крылья уток теперь тяжелы.
The duck wings are now heavy to raise.

И двойным бытием отраженным
Being by double awareness reflected,

Одурманены сосен стволы.
The pine trunks are indeed in a haze.

Небо тусклое  с отсветом странным –
The dim sky with a queer reflection

Мировая туманная боль –
Is a vaporous pain of the world -

О, позволь мне быть также туманным
Oh, let me be too in a vague action

И тебя не любить мне позволь.
And yourself to not love do afford!


Рецензии