Хтось...

                К.Е
Хтось в моїм середмісті керує таємно погодою,
Рве стопкрани дощів на розхристаних площах вітрів,
В цю застуджену осінь октовбер у мЕні розгодує,
Розчиняє колоїдний простір думок і чуттів.

Хтось вселяє у сни запозичені мрії з майбутнього,
І у мовчанки грає з бажаннями, ... в хибних думках
Бережемо добро, що нажите колись, в незабутньому,
Щоби жити щасливо … як в добрих дитячих казках.

Хтось казковий сюжет передивиться в касовім сінема,
Де у кадрі строкатість, а вірші у титрах зізнань,
…на долівці посидіти б поруч з твоїми колінами,
І затримавши подих, мовчати безглуздям чекань.

Спеленають сніги листопадом спустошені вулиці,
Що віддались зимі на поталу шаруг- хуртовин,
Хтось насипле крупу на дахів подивовані вилиці,
Невідомість прийде і безсоння ночей тихоплин.

Хтось наосліп змалює пейзажі небесною тишею,
І напне корогви, замовляючи сни і жалі,
Є вогонь в ватрані, не шкодуй ні про що, потеплішає,
... так бува, зазвичай, при розмові, коли при столі.


Рецензии