Бегу к тебе. Украинская лирика

До тебе йду, та заблукала я, в лугах не кошених.
Туманами покриті вже мої сліди...
До тебе йду, бо ти мене запрошував,
Але чумусь, я потрапляю тільки в твої сни.

Кружляюсь я, кружляюсь в танці -- босою,
Беру собі -- всю музику з небес,
Зачарував, вже розпустила косу я,
Але в примарнім сні, ти просто, просто - щез!

Я подумки - лечу  з вітрамии, лист'ям осені
Із сяйвом місяця -- доріжкою  в воді,
Та все хитке, холодне -  якесь,  спустошене.
Й лиш  павуття спадає до землі...

Ні, я не здамся!  біжу... біжу -- своїми росами,
До тебе! най горять усі світи!
До тебе йду, іду - бо ти мене запрошував!
Лечу по зорях, бо розвели всі мости!

Innes


Рецензии