За тебе се разтварям като цвете

За тебе се разтварям като цвете,
огряно от пустинно слънце.
Гърдите ми нефритени, и двете,
очакват пръстите ти тънки.

Копнее кожата ми безутешно
любовно драконовско мляко.
Хиляда и една различни грешки
привличат ме към тебе, Някой,

когото знаен тъй и не познавам,
но много дълго те очаквам.
Даряваш ми томителна забрава,
догдето от екстаз проплаквам,

догдето са присъда часовете
и няма нощем, няма денем.
За тебе се разтварям като цвете,
надмогнало самото Време.


Рецензии