Последната врата

Затворени врати!
Да викам и да чукам?
Няма смисъл.
Зад всяка -други светове
и друг живот -
желан от мен...
Или пък, не?
Затворени врати.
Безмълвен,
над главата ми,
вселенски свод
притиска.
И може би,
ако ръка простра,
ще срещна пак ответа ням -
последната
затворена врата.


Рецензии