Заслуга

 ЮЛИЯНА ДОНЕВА            

Пролетна нощ... В тишината,
слушам нежният славеев глас.
Странни мисли  нахлуват в главата,
пак нейде отнасям се аз.

Отсреща прозорец самотен,
процежда лъчи отразими.
За кой път - може би стотен,
премислям и строфи и рими.

Пее си славеят с плам,
кой знае какво изразява.
Но пее тъй нежно и знам,
гласът му ме вдъхновява.

И стиховете изкуствени,
оттичат се лека - полека,
идат други - нежни, прочувствени,
усещат се те отдалеко.

Не сменяй песента с друга,
славейче с глас копнежен.
Изглежда е твоя заслугата,
за този стих - искрен и нежен.


Рецензии